BLOG 4: LASER of IPL?

 2 grote verschillen

Ontharen met een laser of met IPL? De meeste mensen weten niet wat het een of het ander is. En evenmin of er een verschil in zit. Beide worden immers aanbevolen als dé methode in ontharing. Toch zitten er wel veel verschillen tussen deze methodes. Met als belangrijkste; met IPL worden de haarzakjes niet definitief vernietigd.

IPL: beschadiging van de haarzakjes

IPL is een flitslicht en laser een laserlicht. Bij IPL schijnt een ‘breedspectrumlicht’ op de huid, het raakt dus een groter deel van de huid. Het gevolg daarvan is dat het meer haarzakjes raakt, maar met minder energie. Het effect/resultaat is dan ook minder groot en de haarzakjes worden niet geheel vernietigd.

Laser: vernietiging van de haarzakjes

Het laserlicht is een sterke energiestraal: gebundelde, krachtige straal dat per shot een haarwortel raakt. Hierdoor is het effect per haarzakje veel groter dan bij IPL. Bij een laserstraal warmt de energie elk haarzakje zodanig op, dat het direct vernietigd wordt. Hierdoor kunnen er geen nieuwe haren meer uit dit haarzakje groeien.

Meer behandeling bij IPL dan bij laser

Bij IPL zijn veel meer behandelingen nodig dan bij de laser. Een IPL-behandeling is dan wel weer voordeliger, wat je dus op een execo brengt.

Maar … het risico op terugkeer van de haargroei is bij IPL groter dan na een laserbehandeling.

Laser voor alle huidtypes, IPL voor mensen met een lichtere huid

Laserontharen is mogelijk voor iedereen, ongeacht huidtype of huidtint. IPL-ontharen kan alleen bij mensen met een licht huidtype.

Laseroperator

Een ander belangrijk verschil tussen IPL en laser is de vereiste kennis. De behandelaar van een laser moet daarvoor een opleiding gevolgd hebben. Een IPL-apparaat daarentegen mag iedereen bedienen. Ook gelden er voor het geven van laserbehandelingen kwaliteitseisen. Dit is niet het geval bij IPL.

BLOG 4: LASER of IPL?

Maak een afspraak

1 in uw vertrouwde instituut

Boezinge

boek hier

Diksmuide

boek hier

Geraardsbergen

boek hier

Houthulst

boek hier

Kortemark

boek hier

Kortemark

boek hier

Ledegem

boek hier

Lichtervelde

boek hier

Wingene

boek hier

Zillebeke

boek hier

Zillebeke

boek hier
2 rechtstreeks via onze website
Boek nu
Terug naar boven