BLOG 4: LASER of IPL?

 2 grote verschillen

Ontharen met een laser of met IPL? De meeste mensen weten niet wat het een of het ander is. En evenmin of er een verschil in zit. Beide worden immers aanbevolen als dé methode in ontharing. Toch zitten er wel veel verschillen tussen deze methodes. Met als belangrijkste; met IPL worden de haarzakjes niet definitief vernietigd.

IPL: beschadiging van de haarzakjes

IPL is een flitslicht en laser een laserlicht. Bij IPL schijnt een ‘breedspectrumlicht’ op de huid, het raakt dus een groter deel van de huid. Het gevolg daarvan is dat het meer haarzakjes raakt, maar met minder energie. Het effect/resultaat is dan ook minder groot en de haarzakjes worden niet geheel vernietigd.

Laser: vernietiging van de haarzakjes

Het laserlicht is een sterke energiestraal: gebundelde, krachtige straal dat per shot een haarwortel raakt. Hierdoor is het effect per haarzakje veel groter dan bij IPL. Bij een laserstraal warmt de energie elk haarzakje zodanig op, dat het direct vernietigd wordt. Hierdoor kunnen er geen nieuwe haren meer uit dit haarzakje groeien.

Meer behandeling bij IPL dan bij laser

Bij IPL zijn veel meer behandelingen nodig dan bij de laser. Een IPL-behandeling is dan wel weer voordeliger, wat je dus op een execo brengt.

Maar … het risico op terugkeer van de haargroei is bij IPL groter dan na een laserbehandeling.

Laser voor alle huidtypes, IPL voor mensen met een lichtere huid

Laserontharen is mogelijk voor iedereen, ongeacht huidtype of huidtint. IPL-ontharen kan alleen bij mensen met een licht huidtype.

Laseroperator

Een ander belangrijk verschil tussen IPL en laser is de vereiste kennis. De behandelaar van een laser moet daarvoor een opleiding gevolgd hebben. Een IPL-apparaat daarentegen mag iedereen bedienen. Ook gelden er voor het geven van laserbehandelingen kwaliteitseisen. Dit is niet het geval bij IPL.

BLOG 4: LASER of IPL?

Maak een afspraak

1 in uw vertrouwde instituut

Boezinge

boek hier

Diksmuide

boek hier

Geraardsbergen

boek hier

Houthulst

boek hier

Kortemark

boek hier

Kortemark

boek hier

Ledegem

boek hier

Lichtervelde

boek hier

Wingene

boek hier

Zillebeke

boek hier

Zillebeke

boek hier
2 rechtstreeks via onze website
Boek nu

Blog

BLOG 4: LASER of IPL?

Dinsdagmiddag, mijn vingers tintelden sinds deze morgen om aan deze blog te beginnen schrijven. Met plezier deel ik mijn passie en kennis over definitieve ontharing. Laser en IPL zijn 2 verschillende vormen van ontharen. Maar wat is het verschil tussen beide? Tijd om deze beautymethodes eens onder de loep te nemen!

BLOG 3: ZON VS LASERONTHARING, mijn verhaal

ZON VS LASERONTHARING, mijn verhaal.

Vandaag, donderdagmiddag en we hebben er zin in. Waarom? Het is bijna weekend! De zon laat zich van haar eerste glimlach zien en ik heb nood aan deze vitamine D.  Vitamine D heeft een grote invloed op mijn goed humeur, dus maak ik graag even tijd voor mijn beste vriendin tijdens de middagpauze.

Vaak komen klanten tijdens een infosessie met de vraag: “start ik niet beter na de zomervakantie met de laserbehandeling, aangezien ik niet in de zon mag?”. Wel, ik leg je even mijn ervaringen en standpunten  uit met laserontharing VS de zon.

Wanneer je laserontharing online even opzoekt, dan kan je meermaals terugvinden dat laserontharing en de zon niet samengaan. Dit is wel zo, maar slechts in uitzonderlijke gevallen. Laten we even verder kijken van welke factoren dit afhankelijk is.

BLOG 2: NAKED

De zomer komt er sneller aan dan we denken! Dan lopen we graag wat bloter en halen we onze bad kledij uit de kast. Waarschijnlijk ben je dan ook weer druk in de weer geweest met je scheermes? Om definitief van ongewenste haartjes af te zijn is laserontharing de oplossing. Maar kan laserontharing in de zomer?

Terug naar boven